PIŠKOTKI

Naše spletno mesto uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Piškotke lahko kadarkoli odstranite ali brskalnik nastavite tako, da ne dovoli njihove namestitve.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega člen 157 predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.
Zasebnost uporabnikov je za nas zelo pomembna, zato si prizadevamo, da uporabnikom ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na tej strani z namenom, da omogočimo boljše delovanje spletnih strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.
S pomočjo piškotkov se na uporabnikovi napravi hranijo unikatni podatki o uporabniku oziroma nastavitve, ki si jih je na posameznem spletnem mestu izbral.
Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Kaj so piškotki?

Naša spletna stran lahko v brskalnik vašega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«. To je informacija o aktivnostih uporabnika na spletu, ki jih večina spletnih strani shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima v teh obiskih.

Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

Za informacije o nastavitvah piškotkov kliknite na ime vašega brskalnika:

 

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

S tem, ko se strinjate z našo uporabo piškotkov, dajete nam in ponudnikom storitev, s katerimi sodelujemo, dovoljenje, da namestimo, shranjujemo in dostopamo do določenih ali vseh spodaj opisanih piškotkov na vašem računalniku.

Nujno potrebni piškotki

Piškotki, ki omogočajo nemoteno delovanje spletnega mesta (registracija, prijava, nakupovalna košarica, varnost ipd.). Večina spletnih brskalnikov omogoča izklop uporabe piškotkov, vendar v tem primeru ne boste mogli dostopati do določenih funkcionalnosti naše spletne strani ali pa bo celo dostop do spletne strani v celoti onemogočen.

Piškotki o delovanju

Ti piškotki vsebujejo informacije o uporabi spletne strani, kot so obiski strani, viri obiskovalcev, zanimanja obiskovalcev, upravljanje vsebine in ostali parametri uporabe spletne strani.

Funkcionalni piškotki

Piškotki, ki si zapomnijo, kakšne nastavitve ste izbrali na strani, da vam jih ni treba izbirati vsakič znova (uporabniško ime, jezik, lokacijo ipd.). S temi piškotki lahko sledimo vašim dejanjem na spletnem mestu.

Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družbena omrežja z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. S temi piškotki lahko sledimo vašim dejanjem na spletnem mestu.

Piškotke lahko uporabljamo tudi za:

 • Identificiranje področij spletne strani, ki ste jih obiskali
  • Personalizacijo vsebin, ki jih vidite na naši spletni strani
  • Naše spletne analitike
  • Remarketiranje naših izdelkov in storitev vam
  • Zapomnitev vaših preferenc, nastavitev in podrobnosti za dostop
  • Targetirano oglaševanje in dostavljanje oglasov glede na vaše interese
  • Affiliate marketing
  • Dovoljenje, da lahko objavljate vaše komentarje
  • Dovoljenje, da lahko delite vsebine z vašo socialno mrežo

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov ne posredujemo tretjim osebam.

 

Če ste soglasje za piškotke predhodno že dali in se pozneje premislili ter izključili prejemanje piškotkov v svojem brskalniku, bo vaš obisk na spletni strani razumljen kot prvi obisk. V tem primeru boste znova dobili obvestilo o piškotkih.

Dodatna vprašanja
Za vsa dodatna vprašanja o piškotkih smo vam na voljo preko elektronskega naslova info@studio-habitat.si